söndag 28 mars 2010

Tovade ägg

Nu börjar man få vårkänslor på allvar! Köpte några buntar med till synes livlösa pinnar, och voila, en halv dag senare ett underbart fång med påskliljor!
Just nu tovar jag ägg i alla de färger, även vita! Jag har en liten 'hen show' på jobbet och upptäckte att de flesta äggen var nog åt blått, blågrått till! Det är ju kul med lite andra färger också...

lördag 20 mars 2010

Påskhönor

Insåg att det redan är lördag och jag har inte skrivit sedan i måndags. Är det någon som vet var tiden tar vägen? Igår kom Cornelia och stannar tills imorgon, då Björn-Love ansluter. Vilken lycka att få ha båda knoddarna hemma! Annars har det inte blivit mycket gjort idag förutom en massa rättningsjobb. Jag måste skriva omdömen om mina åttor senast imorgon, men det får vänta tills, just det, i morgon! Idag har Corre och jag letat efter en försvunnen programdiskett, men tji fick vi.

måndag 15 mars 2010

Påsklilja
















Äntligen hemma efter en lååång dag på jobbet! När jag slår på datorn ser jag att Cornelia har gjort jättefint i blogghuvudet!
Tack så mycket, jag blev väldigt glad :)
Idag kom boken som jag hade beställt om nunotovning. Dock blev jag besviken på den, eftersom nästan alla projekt var i mörka, murriga färger och inte särskilt inspirerande. Nåja, jag hinner beställa en annan bok innan det är dags för tovningen.
Jag hittade en sida som heter http://shop.textalk.se/ där de säljer merinoull i fina färger. Tyvärr har inte Åddeboull färgad merino.

söndag 14 mars 2010

For you who always bring your camera...


Jag en en av HIK (Händer i Knivsta) tjejerna som sysslar med hantverk. Vi träffas en gång i månaden och inspirerar varandra. Tack tjejer för att ni finns! Emellanåt blir det lite för mycket med jobb och andra trivialiteter och därför är det så underbart att med jämna mellanrum få träffa pysselsystrarna och få en liten skaparkick!
I april ska vi tillsammans lära oss att nunotova. Det innebär att man tovar ihop ull med exempelvis siden eller bomull.
Jag väntar just på en beställd bok som jag är jättenyfiken på. Sedan ska jag beställa material (siden och merinoull) från Åddeboull (www.addeboull.com) som har mycket hög kvalitet på sina produkter.

lördag 13 mars 2010

Strålande vinterdag


Ännu en vacker vinterdag! Men hur fint det än är, längtar man efter att leta tussilago och att få se snödroppar. Det är nog lite kört med snödropparna på vår tomt eftersom de står på skuggsidan som dessutom har jättehögar av snö liggandes. Framåt midsommar kanske... Jag ska plantera snödroppar på baksidan där det är som soligast förstås!

onsdag 10 mars 2010

Välkommen!





Välkomna till mitt första bloggförsök!

Idag har jag varit på friluftsdag med några elever och kollegor till Kimsta gård i Upplands Väsby.
Det var en helt fantastiskt vacker dag med strålande sol. På gården fanns islandshästar som var lugna och trygga. Först skulle hästarna hämtas i hagen och sedan sadlas på. Den proceduren var ett fint sätt att bekanta sig med hästarna. Till slut var det dags att sitta upp. Inte helt lätt att komma upp tyckte jag, men med lite rumpputtshjälp funkade det!
Vi red in på en skogsstig och höll oss fast medan hästarna lunkade på. Det var en härlig upplevelse där vi red fram tysta i skogen. Tysta, eftersom de flesta av oss verkligen fick koncentrera oss på ridningen.
Så avslutade vi det hela med att tölta lite, dvs hästarna sprang. Otroligt härlig dag, det vill jag gärna göra om!