onsdag 18 augusti 2010

Fina ting

Här kommer en bild från ett rum med gamla ting hemma hos mamma. Släktklenoder och loppisfynd blandat med en del nytt.
Visst är det otroligt kul att se vad andra kan! Då kommer jag förstås att tänka på min duktiga granne, Mia som är jätteduktig på sy och pyssla!
Hon syr bärselar och kimonos m m. Ni måste själva gå in och kolla på hennes blogg: ttp://freezerssyblogg.blogspot.com

tisdag 10 augusti 2010

Underbara sommar


Såå härligt och faktiskt varmt var det i havet vid Haväng. Längtar efter värmen redan! Ni måste logga in på väninnan Jeanettes blog, hon gör helt underbara kort och en massa annat! Just nu är det utlottning på fina olivtvålar från Grekland inslagna som bara hon kan!

söndag 8 augusti 2010

Hemkommen från Örby möts jag av detta...

Igår kom jag hem från Örby, lite trött och lite vemodig över att lämna Björne och Liam, men titta vad min underbare man hade fixat! Vårt nya sovrum som var en byggarbetsplats när vi åkte till Skåne för 4 veckor sedan hade förvandlats till ett härligt sovrum! Sänggaveln med små sängbordshyllor har Micke snickrat och målat. De fina sänglamporna kommer från Ikea (den fina ekbyrån har han också gjort den rackarn!) Han hade t o m satt upp våra nya vita linnegardiner och bröllopsfoto.
Jag kände mig så bortskämd och välkomnad! Ett fyrfaldigt leve för min älskling; HIPP HIPP, HURRA; HURRA; HURRA; HURRA!!

Nu återstår för mig att ordna en tyllampa (som jag sett i en tidning) och så ska vi ha en vit stol att lägga kläder på. Öronlappsfåtöljen som man ser lite av, ska flytta in i gäst-/kontorsrummet och få ett nytt, löst överdrag i linne.




onsdag 4 augusti 2010

Alpackor på Harsås gård










I måndags åkte Björne, Liam och jag till Harsås gård "Alpacka Sjuhärad" i Torestorp som ligger mitt emellan Borås och Varberg. www.alpacka.org
Gården drivs av Åsa Wedberg och hennes man. De ville ha gårdsnära djur och bestämde sig för alpackor. De började med 2 djur och har nu en underbar liten flock på ca 10-12 djur i många olika färger allt i från vitt, kamelfärg till mörkt sammetsbrun. Man kan köpa ull härifrån och Åsa säljer även handspunnet garn i underbara naturfärger.

Ni som känner mig vet ju hur fascinerad jag är av dessa djur, men detta var första gången jag kom i närkontakt med dem. Det var en oförglömlig upplevelse och jag köpte med mig lite ull hem, så nu ska jag prova att tova av detta härliga material. Återkommer med bilder på resultatet!