lördag 12 mars 2011

Målad tygdocka, Amalia (4)

kHär är min fjärde docka, Amalia. Hon mäter 61 cm (24") och kan stå för sig själv utan stöd. Jag har skapat henne efter inspiration av Miriam Gourley's "Dollmaking..".                 Hennes ansikte, händer och underben är grundade och därefter målade med akrylfärg och sedan överdragna med lack för att få en hållbar yta.                                                                            Jag ville göra en docka som har ett yngre utseende än Almas. Håret är först ett lager med alpacka som underhår och därefter har jag använt ett mohairgarn till överhåret.                               Klänningen är efter egen modell och likaså hennes underkläder med spetskant. Bahytten är fodrad med ett tyg som matchar   klänningens milda sepiatoner.                                                    Kängorna med snörning är ditmålade. Jag tycker det är otroligt roligt med just målningen av dockan! Så småningom ska jag prova att använda lite åldringsteknik på målningen tror jag. Men jag tycker det är fint med den blanka målningen också faktiskt.  Jag är fortfarande väldigt hängig, småfebrig och trött efter en långdragen influensa. Ser verkligen fram emot att bli piggare och få orken tillbaka, till jobbet och till min kära hobby!

4 kommentarer:

 1. Hej Monica, Vilken vacker fröken.... eller är hon gift??? Din sida är såå vacker... hoppas du börjar hämta dig lite.... nu kommer våren och vi måste hitta på något skoj... kram J

  SvaraRadera
 2. Så underbart fin!!! Du är så himla duktig!

  Jag hoppas att du kryar på dig snart och får gå ut i vårsolen och mysa. Då fåt du kםmma över till "Solsidan" och dricka lite kaffe:-)

  Kram från mittemot!

  SvaraRadera
 3. Du är alltid välkommen!

  SvaraRadera
 4. Beautiful Doll Monica! You are an artist!!!

  SvaraRadera